18/01/2015

Personal Style Monday_9: The one about being a princess


Όταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα αγόρασα την τούλινη φούστα που πάντα ονειρευόμουν, ένιωσα περήφανη για την αγορά μου. Γιατί η φούστα αυτή μπορούσε εύκολα να αποτελέσει τη βάση του ιδανικού χριστουγεννιάτικου outfit. Να, δες εδώ. Όταν, όμως, πέρασαν τα Χριστούγεννα, με έπιασαν απίστευτες τύψεις. Σκεφτόμουν πως είχα αγοράσει ένα κομμάτι χωρίς καμία χρηστική σημασία, που θα χανόταν στα βάθη της ντουλάπας μου για πάντα. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι μία τούλινη φούστα δεν είναι και το πιο εύκολο ρούχο. Από τη μία, θέλει πολλά κότσια για να φορεθεί στην καθημερινότητα. Από την άλλη, είναι τόσο χαρακτηριστικό κομμάτι που δεν φοριέται δεύτερη φορά σε κάποια formal περίσταση, εκτός αν πας σε εντελώς διαφορετικό μέρος και συνοδεύεσαι από εντελώς διαφορετική παρέα.

Έπρεπε, λοιπόν, να βρω έναν τρόπο να πείσω τον εαυτό μου ότι έκανα μία σωστή αγορά. Και ο μόνος τρόπος να το πετύχω ήταν να βρω τα κότσια να φορέσω την πριγκιπική μου τούλινη φούστα μέρα-μεσημέρι. Αποστολή που μόνο εύκολη δεν τη λες. Για να το πετύχω, έπρεπε να τη συνδυάσω με ένα denim πουκάμισο, που της έδωσε μία πιο casual χροιά, και ένα παιχνιδιάρικο κολιέ με πέρλες. Προσοχή στο κολιέ με πέρλες. Πρέπει να είναι αρκετά παιχνιδιάρικο για να μην καταλήξεις να μοιάζεις με την Μαρία Αντουανέτα που περιφέρεται άσκοπα στους δρόμους της Αθήνας. Τέλος, τα λευκά all time classic και favourite all star και τα εξίσου all time classic και favourite wayfarers απογείωσαν το girly ντύσιμό μου, χαρίζοντάς μου έξτρα πόντους.

Αλήθεια, εσείς θα τολμούσατε ένα παρόμοιο ντύσιμο στην καθημερινότητά σας; Όποια και να είναι η απάντησή σας, θέλω να σας δώσω μία συμβουλή. Η ζωή είναι μικρή για να σκέφτεστε τι θα πουν οι γύρω σας. Αν εσείς νιώθετε όμορφα με ό,τι κάνετε ή ό,τι φοράτε, δεν έχετε να λογοδοτήσετε σε κανέναν. Ευτυχώς, ζούμε σε απενοχοποιημένες εποχές, τουλάχιστον όσον αφορά στη μόδα. Και έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε άπειρους φαινομενικά αταίριαστους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, ποια από εσάς θα περίμενε λίγα χρόνια πριν πως θα φορούσαμε κοστούμι με αθλητικά ή all star με πέρλες και θα θεωρούμαστε στιλάτες; Ας εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και ας δημιουργήσουμε!



 


 Η φούστα είναι Topshop, το πουκάμισο Zara. Τα γυαλιά Rayban, τα παπούτσια Converse και η τσάντα O&N by Ollie & Nic.

6 comments:

  1. Aγαπώ τουλινη φούστα με all star <3 Tέλεια!

    ReplyDelete
  2. πρωτότυπος συνδυασμός! μου αρέσει πολύ με τζιν πουκάμισο =)

    ReplyDelete
  3. Υπέροχο outfit!!! <3 Aγαπάμε τούλι...

    ReplyDelete
  4. εξαιρετικό outfit! σου πάει πολύ!

    ReplyDelete
  5. Cool ... very cool !
    Melina
    www.amuseinu.com

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραίο σύνολο! Μα πώς κρατάς τα σταράκια σου τόσο λευκά? :D

    ReplyDelete

Your thoughts