22/01/2015

Trend Alert: The chain bag


Όταν τη δεκαετία του 1920 η Coco Chanel βαρέθηκε να κρατάει τις τσάντες της, αποφάσισε να σχεδιάσει μία τσάντα που θα απελευθέρωνε τα χέρια της. Η δημιουργία της, την οποία εμπνεύστηκε από τις τσάντες των στρατιωτών (ναι, καλά διαβάσατε), κυκλοφόρησε στην αγορά στο τέλος της δεκαετίας. Από τότε ως σήμερα 'άλλαξε πρόσωπο' αρκετές φορές, όμως σταθερά παρέμενε στην κορυφή της wishlist κάθε γυναίκας. Περισσότερα για την ιστορία της iconic τσάντας θα βρείτε εδώ.  
Η τιμή -όπως και η δημοφιλία- της τσάντας έχει ακολουθήσει αύξουσα πορεία όλον αυτόν τον καιρό. Το κακό νέο είναι πως ειδικά την τελευταία τριετία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, καθιστώντας την αγορά της τσάντας απαγορευτική από τη μέση γυναίκα. Το καλό νέο είναι πως πολλοί σχεδιαστές έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά πολύ όμορφες 'απομιμήσεις', οι οποίες είναι σίγουρα πιο προσιτές και πολλές φορές εξίσου κομψές και εντυπωσιακές. Για ρίξτε μια ματιά.
Σε neutral απόχρωση για να τις ταιριάζετε με τα πάντα.
Clockwise: Jimmy Choo (via www.mytheresa.com), Tory Burch (via www.theoutnet.com), Zara, Mulberry Lily

 Σε έντονα χρώματα για ποπ και καλοκαιρινές εμφανίσεις.
Clockwise: Moschino (via www.luisaviaroma.com), Victoria Bechkam (via www.mytheresa.com), Stella McCartney (via www.luisaviaroma.com), Uterque

Σε εντελώς κλασικό και διαχρονικό μαύρο χρώμα.
Clockwise: Lanvin, Michael Kors (via www.luisaviaroma.com), Uterque
 Και μερικές άλλες, που δεν κατατάσσονται σε καμία κατηγορία.
Σε vintage ύφος: Marc Jacobs little Stam (via www.theoutnet.com), από οικολογικό δέρμα: Stella McCartney, σε πρακτικό πουγκί: Salvatore Ferragamo και σε μπαρόκ ύφος: Lanvin (via www.luisaviaroma.com)





    4 comments:

    1. Τέλειες δεν είναι; Εγώ προσωπικά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία...στα chain backpacks!
      Διαχρονικό στυλ πάντως όπως και να έχει ;)

      ReplyDelete
    2. αχ είναι όλες τοσο μα τόσο ωραίες. μου είναι πολύ δυσκολο να διαλέξω... ! θα τις ήθελα όλες! =)

      ReplyDelete
    3. Στα τελευταία χρόνια μια 2.55 κοστίζει περίπου 40% πιο πάνω απ 'ότι πριν και δυστυχώς μη έχοντας να κληρονομήσω από μητέρα/πεθερά ( θα ήταν ιδανικό ) μάλλον θα πρέπει να κρατάω κουμπαρά για πολλά χρόνια ακόμα ...
      Ευτυχώς που υπάρχουν εναλλακτικές σαν τις παραπάνω
      Μελίνα

      www.amuseiu.com

      ReplyDelete
    4. Poso teleies oles <3 egw thelw mia moschino! <3

      ReplyDelete

    Your thoughts