02/02/2015

Personal Style Monday_11: The one about the office look


Περίεργο το σημερινό Personal Style Monday. Έψαχνα να βρω κάτι ενδιαφέρον. Μιας και οι αναρτήσεις προσωπικού στιλ γίνονται πάντα στην αρχή της εβδομάδας, τι καλύτερο από ένα outfit γραφείου; Βασικά συστατικά του είναι ένα μάλλινο statement παλτό με militaire στοιχεία και ένα ζευγάρι nude γόβες. Και τα δύο items μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με κοστούμι, pencil ή cocktail φόρεμα, φούστα ή ταγέρ. Είναι, με λίγα λόγια, κομμάτια passepartout και άρα μετοχές υψηλής αξίας σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα. Μία vintage αυστηρή τσάντα ή ένας στιλάτος χαρτοφύλακας αντικαθιστούν τη συμβατική τσάντα και μαζί με το -απαραίτητο- ponytail ολοκληρώνουν την αυστηρή -αλλά στιλάτη- επαγγελματική σας παρουσία.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω και μία μικρή εξομολόγηση. Ξεκινώντας το blog αυτό, σκοπός μου δεν ήταν να παρουσιάζω ένα σωρό ρούχα που φοράει κανείς μία στο τόσο και κοστίζουν μία περιουσία. Αντίθετα, συνειδητοποιώντας την δυσκολία της εποχής, αλλά και την παγίδα της υπερκατανάλωσης, ήθελα να παρουσιάζω κομμάτια που, με τους κατάλληλους συνδυασμούς, θα φορέσετε και θα ξαναφορέσετε και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες σε πολλές περιστάσεις. Γι' αυτό και θα βλέπετε πολλές φορές τα ίδια κομμάτια, σε διάφορες παραλλαγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε πως οι nude γόβες συμπληρώνουν ιδανικά: α) το πιο κλασικό casual ντύσιμό σας (εδώ) και β) το πιο festive πριγκιπικό σας ντύσιμο (εδώ), αλλά και πως το 'επαγγελματικό' statement παλτό σας μπορεί να ροκάρει (εδώ).

Υ.Γ. Φυσικά, πιστεύω ότι υπάρχουν διαχρονικά κομμάτια στα οποία αξίζει κανείς να επενδύσει μία μικρή περιουσία, γιατί αντέχουν στο χρόνο, αφενός γιατί δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα και αφετέρου λόγω της άριστης ποιότητάς τους. Αλλά αυτό θα είναι το θέμα επόμενου ποστ. 



Photos by Eva Kar.

Παλτό Hobbs, τσάντα vintage, γόβες Ted Baker 

1 comment:

  1. loving these photos
    Visit my blog
    http://life-report.gr/sportive-vibes/

    ReplyDelete

Your thoughts