21/04/2015

Personal Style Monday_21: The one about being Parisian




 Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το best seller των Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, Sophie Mas: How to be Parisian wherever you are. Χωρίς να μου αποκαλύψει κανένα απόκρυφο μυστικό ή κοσμοϊστορικό νέο, με διασκέδασε αρκετά, κυρίως ο ειρωνικός τρόπος γραφής του, και φούντωσε μέσα μου την επιθυμία για ένα πιο επιμελώς ατημέλητο, αλλά συγχρόνως άκρως θηλυκό, καθημερινό στιλ. Με τη σειρά μου κι εγώ θα πω πως βασικό στοιχείο των Parisian girls είναι το κλασικό denim. Όσο πιο κλασικό τόσο πιο ωραίο. Άρα αποφεύγουμε το hot trends τύπου καμπάνα ή τα πολύ σκισμένα κλπ τζιν. Το δεύτερο σταθερό στοιχείο είναι το πουκάμισο. Χαλαρό και ελαφρώς ξεκούμπωτο στο ντεκολτέ. Εδώ να τονίσουμε πως το 'ξεκούμπωμα' δεν ενδείκνυται να το εφαρμόσουν κοπέλες με μεγάλο μπούστο, γιατί από chic, το outfit γίνεται εύκολα κιτς. Τέλος, αποφεύγουμε τα έντονα χρώματα σε αξεσουάρ και παπούτσια. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, εξαίρεση ίσως να αποτελεί μία πορτοκαλί Birkin! Ιδανικά, επιλέγουμε ένα ζευγάρι posh γυαλιά ηλίου σε μαύρη απόχρωση και χρυσά κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, μιας και ο χρυσός, τα μαργαριτάρια και τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι κάθε Παριζιάνας που σέβεται τον εαυτό της.   
Κεφάλαιο μαλλιά-μακιγιάζ. Το ότι η λέξη καρέ όταν χαρακτηρίζει κούρεμα είναι γαλλικής προέλευσης δεν είναι τυχαίο. Επίσης, είτε διαθέτουμε καρέ είτε όχι, τα μαλλιά πρέπει να αποπνέουν έναν αέρα επιμελώς ατημέλητου. Οι χαλαρές μπούκλες (προσοχή, όχι οι μπούκλες κομμωτηρίου) και τα κυματιστά μαλλιά δίνουν θηλυκότητα, ενώ παράλληλα δεν προδίδουν πολύωρα ραντεβού στα κομμωτήρια. Για το μακιγιάζ, ο χρυσός κανόνας είναι: απλότητα-κομψότητα. Ο τρόπος που με έκανε να επιτύχω το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν ένα neutral μακιγιάζ με μοναδικό έντονο στοιχείο το κόκκινο κραγιόν (ου, αν και δεν είναι, θυμίζει Rouge Coco) και το διακριτικό αλλά προσεγμένο french manicure, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας.

Τέλος, μία σωστή Parisian, ή έστω μία wannabe, πρέπει να έχει και τον αντίστοιχο αέρα. Να είναι -ή τουλάχιστον να φαίνεται- μυστηριώδης, intellectuelle και λίγο snob. Τα posh αδιαφανή γυαλιά ηλίου βοηθούν σε αυτό. Το ίδιο και ένα βιβλίο, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε ένα city break σας!






Photos by Eva Kar

Πουκάμισο Zara, jeans Vintage, γόβες Ted Baker

3 comments:

  1. άλλη μια φορά κομψότατη!! το χτένισμά σου μου άρεσε πάρα πολύ!! xxxx :)

    ReplyDelete
  2. Τελειο ^_^ το χρωμα των μαλλιων σου ειναι απιστευτο!!!

    ReplyDelete
  3. Πανέμορφη! Πόσο πολύ μου αρέσει η απόχρωση και το μάκρος των μαλλιών σου! Πόσες φορές θέλησα κι εγώ να τα κόψω καρέ αλλά δείλιασα...Το αγαπώ πολύ αλλά επειδή τα μαλλιά μου έχουν πάρα πολύ όγκο, όταν είναι κοντά, φουντώνουν και φριζάρουν. Ίσως μια μέρα...Για την ώρα θαυμάζω τα δικά σου! <3

    ReplyDelete

Your thoughts